[et_pb_section bb_built=”1″ fullwidth=”on” specialty=”off” _builder_version=”3.0.92″ background_color=”#000000″][et_pb_fullwidth_header admin_label=”BAŞLIK” _builder_version=”3.0.92″ title=”5. ULUSAL ÇELİK YAPILAR SEMPOZYUMU” text_orientation=”center” header_fullscreen=”off” header_scroll_down=”off” image_orientation=”center” background_layout=”dark” content_orientation=”center” custom_button_one=”off” button_one_icon_placement=”right” custom_button_two=”off” button_two_icon_placement=”right” /][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

GALDER Genel Galvanizciler Derneği resmi sponsorluğunda gerçekleşen 5.Ulusal Çelik Yapılar Sempozyumu 13-15 Kasım 2013 tarihlerinde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde  gerçekleşti. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen sempozyum yoğun ilgiyle karşılandı.

Sempozyumun açılış bölümünde İMO İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Uzgider, KTMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Özgün Akçan ve TMMOB İMO Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yüzgeç birer konuşma yaptılar.  Yurtiçinden ve yurtdışından çağrılı konuşmacılarında sunumları ile yer aldığı sempozyum 3 gün ve 10 oturumda gerçekleşti. Sempozyumda her tip Çelik Yapı Uygulamaları üzerine 29 çalışma sunuldu ve tartışıldı.

Sempozyumun 2’nci oturumunda GALDER Genel Galvanizciler Derneği Genel Sekreteri S. Burcu Akman’ın bildirisini sundu. “Depreme Karşı Dayanıklı Çelik Yapının Sigortası; Sıcak Daldırma Galvaniz Kaplama” konulu konuşmasıyla daldırma galvanizin önemine değinen Akman, korozyona uğrayan yapısal çeliğin beton kütlesinin de bozulmasına neden olduğunun ve bu şekilde yapısal bütünlüğü tehlikeye soktuğunun altını çizdi. Korunmayan çeliğin kendine ve yapıya verdiği zararı telafi etmenin ülkelerin ekonomilerine giderek artan bir yük olduğuna da değinen Burcu Akman Türkiye’den ve dünyadan galvanizli çelik yapı projeleri örneklerini tanıtarak sunumunu noktaladı.

Fuaye alanında kurulan GALDER standıyla sempozyum katılımcılarına sektörümüzün tanıtımı yapıldı. Ziyaretçilere Galvaniz Dünyası’nın dergisi ve GALDER’in tohumlu çevreci kalemleri hediye edildi.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]