Türkiye İMSAD Çevre Dostu Malzeme ve Sürdürülebilirlik Komitelerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında projelendirilen “Construction Materials” (Yapı Malzemeleri) dersini 2016 – 2017 Bahar Dönemi’nde Yaşar Üniversitesi’nde hayata geçti. Yrd. Doç. Dr. İlker Kahraman tarafından Mimarlık Fakültesi’nde verilen derste 28 Şubat 2017 günü “Steel as a Construction Material & Protection for Steel” (Yapı Malzemesi Olarak Çelik ve Çeliğin Korunması) konusu ele alındı.  Yapısal Çelik Derneği (TUCSA) ve Genel Galvanizciler Derneği (GALDER) tarafından yapılan sunumlara 130 öğrenci katıldı.

TUCSA Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Özdil sürdürülebilir yapıların önemini, çelik yapıları ve örnek projeleri öğrencilere anlattı. Özdil’den sonra sunum yapan GALDER Genel Sekreteri S. Burcu Akman sıcak daldırma galvaniz (SDG) kaplamayı tanıttı. Galvaniz kaplamanın çevreci yönüyle alternatif yöntemlerden ayrıştığının altını çizen Akman, SDG ile çelik için sürdürülebilir korozyon koruması sağlanabileceğine dikkat çekti. Geleceğin mimarlarına vaka çalışmalarıyla galvanizin avantajlarını açıklayan Burcu Akman, Türkiye’den ve dünyadan örnek projeleri de kısaca tanıttı.

KaydetKaydet